www.ugostiteljskaoprema.hr

Strojevi za sladoled

 

Strojevi za sladoled Technogel

Technogel je svjetski lider u proizvodnji strojeva i postrojenja za proizvodnju zanatskog i industrijskog sladoleda. Od 1955. godine uspješno posluje u više od 60 zemalja širom svijeta ističući se svojom kvalitetom i višegodišnjom tradicijom. Tradicija proizvodnje poduprta stalnim tehnološkim inovacijama dozvoljava Technogelu da stvori visokosofisticiranu gamu strojeva i postrojenja koja može zadovoljiti potrebe svakog kupca: od male zanatske proizvodnje do velike industrijske proizvodnje u cijelosti automatizirane. Stroga kontrola kvalitete koja se provodi u proizvodnim procesima i ambiciozna potraga za novim tehnološkim rješenjima garantiranju funkcionalne strojeve, visokih performansi, poštujući ekološke standarde (Technogel koristi rashladni plin R404/A) i štede energiju. Inženjeri i visokokvalificirani tehničari osiguravaju učinkovitu i brzu pred-prodajnu i post-prodajnu tehničku pomoć, a velika mreža agenata i distributera širom svijeta nude vrijedne poslovne savjete, financijske i regulatorne.

U ovom novom katalogu Technogel sa zadovoljstvom predstavlja vlastitu gamu strojeva za proizvodnju zanatskog sladoleda: pasterizatore, sazrjevače, miješalice, miješalice sa integriranim pasterizatorom – kombinirane strojeve 3 u 1, šlagomate i strojeve za kremu.

Za područje Hrvatske naš ekskluzivni uvoznik je tvrtka Premis d.o.o.

Dobrodošli u Technogel!

PDF KATALOG

 


 

Gama elektronskih miješalica za sladoled Mantegel koriste elektroniku koja osigurava Vašem sladoledu odlične parametre kvalitete (strukturu, gustoća, overrun).

Miješalica Mantegel ima miješalicu od nehrđajućeg čelika sa tri lopatice za obradu sladoleda, uz pomoć koje je postignuta odsutnost buke i vibracija.

Glavne značajke:

- vrata od nehrđajućeg čelika sa sigurnosnim uređajima

- mikroprocesor za reguliranje gustoće sladoleda

- vodootporna upravljačka konzola niskog napona (24 V)

- vremenski programiran ciklus pranja s sakrivenim fleksibilnim tušem

- podesiva polica za kadice s gumenim podloškom

- na zahtjev je dostupan elektronički uređaj za proizvodnju granite.


 

 

Pasterizatori Mixtronic su kompaktni strojevi opremljeni mikroprocesorom koji regulira cijeli proces kako više pasterizacije na 85°C tako i niže pasterizacije na 65°C.

Integrirana miješalica s opcijom automatskog i manualnog upravljanja garantira perfektno miješanje i djelomično homogeniziranje svih sastojaka.

Glavne značajke:

- ugrađena miješalica s motorom s dvije brzine

- pravokutni spremnik s nagnutim dnom

- posuda od nehrđajućeg čelika oko koje cirkulira glikol

- ergonomska upravljačka konzola

- kontrola temperature pomoću električnih sondi

- proces grijanja odnosno hlađenja je moguć s manjom količinom smjese (također je moguće grijanje odnosno hlađenje količine smjese do pola spremnika uz pomoć gumba za štednju)

- pisač za ispis na papir cijelog ciklusa pasterizacije za evidenciju u sklopu HACCP sustava (opcija)

- jedinstveni sustav za otvaranje stroja u slučaju brze intervencije.

 


 

 

Sazrijevači za sladoled Agetwin 55 i Agetwin 120 izrađeni od nehrđajućeg čelika, imaju spremnike oko kojih cirkulira rashladni plin.

Sazrijevač služi za sazrijevanje sladoledne smjese u periodu od 8 do 24 sata, održavajući je na 4°C i lagano miješajući kako bi smjesa ostala homogena, da bi se na kraju dobio sladoled bolje strukture i veće kremoznosti.

Strojevi su opremljeni s termometrima za čitanje na daljinu te sklopkama koje omogućavaju samostalan rad bilo kojeg spremnika za sazrijevanje sladoledne smjese.

Hlađenje smjese je vrlo brzo zahvaljujući poluhermetičkom kompresoru velike snage.

 


 

 

Mixgel, u verziji 30E i 50E, je kompletna proizvodnja, sa pasterizatorom i miješalicom za sladoled integriranim u jednom stroju.

Mixgel je stroj idealan za sve one koji se ne žele odreći kvalitete i tradicionalnog načina proizvodnje sladoleda, a ograničeni su prostorom predviđenim za proizvodnju.

Glavne značajke:

- lopatice za brisanje odnosno struganje u spremniku za pasterizaciju

- jedinstvena miješalica od nehrđajućeg čelika u spremniku za obradu sladoleda

- izrađen od materijala koji zadovoljavaju najstrože higijenske/sanitarne standarde

- dva spremnika koji mogu raditi potpuno odvojeno i samostalno

- može se koristiti kao miješalica za sladoled i kao pasterizator

Professional 30/50 je kompletna proizvodnja za pripremanje različitih krema za slastičarstvo, šlaga, voćnih želea, grijanih čokolada, za pasteriziranje i miješanje sladoleda, granite, i sve to u jednom kompaktnom stroju.

Na prvi pogled je uočljiv veliki TFT-LCD displej od 7˝, uz pomoć kojeg se upravlja strojem.

Ovaj displej prikazuje svaki trenutak svakog dijela proizvodnje prethodno odabranog recepta.

 

 


 

 

Mixcrema 30/60 pripada gami Technogel strojeva koji su konstruirani od nehrđajućeg čelika, kompletno automatizirani, pogodni za proizvodnju slastičarskih krema, grijanih čokolada, baza za sladoled, glazura, marmelada itd.

Sve komponente stroja se lako skidaju, što garantira jednostavno održavanje i temeljito čišćenje svakog dijela pojedinačno.

Glavne značajke:

- ima mikroprocesor koji raspolaže programima razvijenim za različite kategorije recepata

- vodootporna upravljačka konzola niskog napona

- lopatice za struganje spremnika izrađene su od čistog teflona

- dvije slavine za izlaz gotovog proizvoda (jedna za gušće a druga za rjeđe medije)

- pranje sa sakrivenim fleksibilnim tušem

- jednostavan pristup do svih komponenata stroja u slučaju brze intervencije.

 


 

 

40 godina iskustva u proizvodnji strojeva za sladoled, modeli Soft IGLO, IGLO P , IGLO S i IGLO SP garancija su higijene, visoke tehnologije i pouzdanosti.

Glavne značajke ovih novih modela su:

- poklopac spremnika od nehrđajućeg čelika sa termoizolacijom

- dva okusa + miješani

- miješalice visokih performansi

- sklopka koja štedi energiju

- nezavisni termostatski nadzor za smjesu i sladoled

- glava za distribuciju s klipovima za protjerivanje proizvoda

- svjetlosni pokazivač minimalne razine smjese u spremniku.

 


 

Montapanna šlagomati, modeli Technowhip 2 i Technowhip 5, izrađeni su u potpunosti od nehrđajućeg čelika kako bi mogli zadovoljiti najstrože higijenske/sanitarne standarde, imaju prostor za hlađenje u prednjem dijelu stroja koji se otvara što znatno olakšava održavanje, pranje te općenito rukovanje strojem, u kojem se nalazi posuda za tekući šlag od nehrđajućeg čelika kapaciteta 2,5 odnosno 5 litara.

Glavne značajke modela Technowhip 5 su: mogućnost automatskog izdavanja, prikaz temperature i programa pranja.

Ovaj stroj omogućuje regulaciju volumena gotovog šlaga do vrlo visokih vrijednosti kao i dugotrajno čuvanje svježeg šlaga.

 

 

PRIMJERI LINIJA ZA KONTINUIRANU PROIZVODNJU SLADOLEDA

Ove fotografije pokazuju samo neke mogućnosti povezivanja ovih strojeva u liniju za proizvodnju sladoleda u kojoj se uz već navedene strojeve mogu povezivati i strojevi za homogenizaciju sladoleda kao i strojevi za automatsko punjenje i pakiranje konfekcijskog sladoleda i sve to potpuno zatvorenim i kontinuiranim sistemom. Na ovaj način moguće je sastaviti liniju za proizvodnju sladoleda prilagođenu potrebama bilo kojeg proizvođača.

 

 

Dim lights
Katalozi

left direction
Katalog barova
Katalog barova
ITALPROGET...
Katalog Italproget vitrina
Katalog Italproget vitrina
ITALPROG...
right direction
You are here: Home Sladoled
Croatian Albanian Belarusian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French German Greek Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian